Bine aţi venit pe site-ul Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi!
Stiri

Home | Stiri | Spiru Haret | Legaturi utile | Contact | Arhiva

 

Sindicatul eşti tu!     Un sindicat este puternic şi eficient prin membrii săi!     Fiecare dintre noi face sindicatul să fie ceea ce este!

Home
Despre noi
Conducere
Membri
Legislatie
Calculator
Procese
Consultatii juridice
C.A.R.
Galerie foto

     
   

Președintele Sindicat Invațamant "Spiru Haret" Iași,

explicații despre suspendarea grevei

      Greva generală din Educație a intrat in etapa suspendării, potrivit președintelui Sindicat Invațamant "Spiru Haret" Iași, prof. Mirel Pristavu. Guvernul a adoptat o ordonanță de urgență prin care le cresc salariile cu 1.300 de lei brut, incepand cu luna iunie. Miniștrii Ligia Deca și Marius Budăi au susținut că această creștere inseamnă o majorare medie cu puțin peste 25%.

"Suntem la finalul a trei săptămani de negociere cu Guvernul Romaniei. Am ajuns in punctul in care s-au propus tot felul de variante."(spre articol)

     

 

10 MAI 2023 - 15.000 DE PROFESORI IN STRADĂ
 

         Federaţia Sindicatelor Libere din Invăţămant, Federaţia Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret" şi Federaţia Naţională Sindicală "Alma Mater" au anunțat că acţiunea urmăreşte să atragă atenţia asupra problemelor cu care se confruntă sistemul de invăţămant romanesc, in mod special, angajaţii - personalul didactic, nedidactic şi didactic auxiliar.
      Potrivit acestora, este in desfăşurare și un referendum privind declanşarea grevei generale in educaţie, incepand cu 22 mai.[...]
     

 

MEMBRII SINDICATELOR DIN EDUCAȚIE SUNT GATA SĂ DECLANȘEZE GREVA GENERALĂ ȘI INGHEȚAREA ANULUI ȘCOLAR

         Președintele Sindicatului Invățămant "Spiru Haret" Iași, prof. Mirel Pristavu, aflat in studioul ACTUALITATEA TV spune că toate formularele transmise pentru a fi exprimat votul membrilor au ca rezultat final declanșarea grevei generale.
      "Pe data de 10 mai 2023 la București este pregătit un protest de amploare al sindicatelor din educație. Dacă nici după acesta nu se va ajunge la un dialog cu o finalitate asupra revendicărilor, va fi declanșată greva generală."[...]
     
   

PICHETAREA PREFECTURII IAȘI

         In cursul zilei de 27.10.2022, Sindicatului Invatamant Spiru Haret Iasi a participat la actiunea de pichetare a Prefecturii Iași, alături de sindicatele din sistemul bugetar afiliate la CNSRL FRAȚIA. Protestul din fața Casei Pătrate a sanctionat lipsa măsurilor din partea Guvernului de la București pe fondul crizei cauzate de valul uriaș de scumpiri a tuturor produselor și serviciilor.
     
             Ediția a X-a: Sindicatul Invățămant "Spiru Haret" Iași premiază cadrele didactice![...]
            Duminică, 27 noiembrie, Sindicatul Invățămant "Spiru Haret"  Iași, a organizat a X-a ediție a Festivității de premiere a cadrelor didactice pensionare. Au fost sărbătoriți 23 de colegi, membri ai sindicatului nostru. Evenimentul a debutat cu un program artistic susținut elevii Clubului Copiilor Pașcani.
     

Galerie foto

 

GREVA DE AVERTISMENT A PROFESORILOR.

REVENDICĂRILE CADRELOR DIDACTICE!

 

       In cursul zilei de 27.10.2022, Sindicatului Invatamant Spiru Haret Iasi a participat la actiunea de pichetare a Prefecturii Iași, alături de sindicatele din sistemul bugetar afiliate la CNSRL FRAȚIA. Protestul din fața Casei Pătrate a sanctionat lipsa măsurilor din partea Guvernului de la București pe fondul crizei cauzate de valul uriaș de scumpiri a tuturor produselor și serviciilor.

     

Galerie foto

 

SALARIAȚII DIN INVĂȚĂMANT AU RELUAT PROTESTELE!

RESPECT, NU UMILINȚĂ! (video)

 

     Federația Sindicatelor din Educație "SPIRU HARET", Federația Națională Sindicală "Alma Mater" și Federația Sindicatelor Libere din Invățămant, au organizat miercuri, 25 mai 2022 o actiune de protest in fața Guvernului. Acţiunea urmărește să atragă atenția asupra obligativității soluționării problemelor salariale cu care se confruntă personalul didactic și nedidactic din invățămantul preuniversitar și superior.

     
   

SINDICATELE DIN INVATAMANT IN FATA PROVOCARILOR NOULUI AN SCOLAR  video

       "Vești bune pentru membrii sindicatului Invățămant "Spiru Haret"! De la inceputul acestui an școlar, a fost majorat cuantumul ajutoarelor acordate membrilor sindicatului.Anunțul a fost făcut de Mirel Pristavu, președintele sindicatului Invățămant "Spiru Haret" Iași, in emisiunea "In Obiectiv", difuzată ieri seară de Actualitatea Tv. "De la inceputul acestui an școlar, a fost majorat cu 50% cuantumul ajutorului oferit la decesul unui membru al familiei sau din sindicat, la nașterea unui copil sau ajutoarele pentru medicamente. Este o decizie luată la nivel central", a declarat Mirel Pristavu." [citeste]
     
   

CADRELE DIDACTICE PENSIONARE, PREMIATE DE SINDICATUL INVĂȚĂMANT "SPIRU HARET"

          O nouă ediție dedicată celor care au format zeci de generații de elevi s-a desfășurat astăzi la Clubul Copiilor din Pașcani. Este vorba de cadrele didactice pensionare, membre ale Sindicatului Invățămant "Spiru Haret".
      Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, evenimentul organizat de Sindicat, a adus in centrul atenției educatoarele, invățătorii și profesorii care și-au incheiat activitatea la catedră.
Galerie foto
     
   

2021 -  EDUCATIE  IN PANDEMIE

video

       Președintele Sindicatului Invățămant Spiru Haret Iași, dl. profesor MIREL PRISTAVU s-a aflat in  seara zilei de 17 nov. 2021 in studioul emisiunii In Obiectiv la ACTUALITATEA TV, vorbind telespectatorilor despre situaţia din şcoli, despre problemele invatamantului romanesc in contextul pandemiei COVID 19.[video]
     
   

NOUTATI DIN EDUCATIE! PERSPECTIVE, INITIATIVE SI ASTEPTARI IN 2021

      Președintele Sindicatului Invățămant Spiru Haret Iași, dl. profesor MIREL PRISTAVU s-a aflat in  seara zilei de 22 ian. 2020 in studioul emisiunii In Obiectiv la ACTUALITATEA TV, vorbind telespectatorilor despre situaţia din şcoli, despre problemele invatamantului romanesc la inceput de an.[video]
     
   

CADRELE DIDACTICE PENSIONARE, PREMIATE DE SINDICATUL INVĂȚĂMANT "SPIRU HARET"

video

             O nouă ediție dedicată celor care au format zeci de generații de elevi s-a desfășurat astăzi la Liceul Special "Moldova" din Targu Frumos. Este vorba de cadrele didactice pensionare, membre ale Sindicatului Invățămant "Spiru Haret".
      Evenimentul organizat de Sindicat, care a ajuns la cea de-a VII-a ediție, a adus in centrul atenției, educatorii, invățătorii și profesorii care și-au incheiat activitatea la catedră.
[...] [...]
     
   

SINDICATUL INVĂȚĂMANT "SPIRU HARET" VA PREMIA CADRELE DIDACTICE PENSIONARE

video

 

   O nouă ediție dedicată celor care au format zeci de generații de elevi. Este vorba de cadrele didactice pensionare, membre ale Sindicatului Invățămant "Spiru Haret".
     Evenimentul a ajuns la a VII-a ediție, iar festivitatea de premiere va avea loc duminică, 17 noiembrie, incepand cu orele 10,00, la sala de festivităţi a Liceului Special "Moldova" din Targu Frumos. Este un prilej de a reuni la final de carieră in sfera educației profesori, parteneri, personalități implicate activ in desfășurarea actului educațional. Manifestarea va fi organizată de sindicat, prin președintele Mirel Pristavu.[...]

     
   

SINDICATELE DIN INVATAMANT IN FATA PROVOCARILOR NOULUI AN SCOLAR 

          "Vești bune pentru membrii sindicatului Invățămant "Spiru Haret"! De la inceputul acestui an școlar, a fost majorat cuantumul ajutoarelor acordate membrilor sindicatului. Anunțul a fost făcut de Mirel Pristavu, președintele sindicatului Invățămant "Spiru Haret" Iași, in emisiunea "In Obiectiv", difuzată ieri seară de Actualitatea Tv. "De la inceputul acestui an școlar, a fost majorat cu 50% cuantumul ajutorului oferit la decesul unui membru al familiei sau din sindicat, la nașterea unui copil sau ajutoarele pentru medicamente. Este o decizie luată la nivel central", a declarat Mirel Pristavu." [citeste]
     
   

SINDICATUL INVĂȚĂMANT "SPIRU HARET" IN FAȚA PERSPECTIVELOR DIN 2019[video]

         Aflat  in studioul postului de televiziune ACTUALITATEA Pascani, in cadrul emisiunii IN OBIECTIV din seara zilei de 21 ianuarie 2019, Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, prof. Mirel Pristavu,  a facut o ampla trecere in revista a problemelor sindicale cu care se confrunta angajatii din invatamant, dar si elevii, parintii si toti partenerii implicati in activitatea educativa  la inceputul noului an, dar si a perspectivelor de rezolvare a acestora.[...]
     
   

14 FOȘTI MEMBRI DE SINDICAT PREMIAȚI IN CADRU FESTIV [video]

 

       Duminică, 18 noiembrie, a avut loc a VI-a ediție a evenimentului care a fost organizat de președintele Mirel Pristavu și vicepreşedinţii Dan Birgăoanu și Diana Bichescu. Acesta a debutat cu intonarea imnului Romaniei, apoi a urmat un spectacol susținut de elevi ai Liceului Special "Moldova" din Targu Frumos. Ca noutate in acest an, față de edițiile anterioare a fost premiat, alături de cadrele didactice, și personalul nedidactic din județul Iași. La eveniment a fost prezent și Bogdan Gabriel Barzoi, inspector școlar general adjunct, directori de unități de invățămant din județ, lideri de sindicat și cadre didactice.[...]

     
   

FONDURILE ALOCATE PENTRU PLATA SALARIILOR  NU AJUNG PANĂ LA SFARŞITUL ACESTUI AN[...]

          "Pe data de 12 octombrie am avut o intalnire la Iași cu reprezentanții Ministerului Educației, la Iași, care aveau o acțiune cu inspectorii de servicii de personal la nivel național. Au fost abordate 14 probleme. A fost o discuție care a durat peste o oră, și mi-a lăsat un gust amar pe ansamblu. Se discută despre incadrarea in bugetul alocat, dar problemele puse de noi, majoritatea inseamnă alocarea de fonduri. De exemplu reducerea aceasta [...]"

Profesor Mirel Pristavu, Președinte Sindicat Invățămant Spiru Haret.

     
   

SISTEMUL EDUCAȚIONAL - PROIECTE ȘI INIȚIATIVE PENTRU 2018-2019

 

           In seara zilei de 24 septembrie 2018, studioul emisiunii IN OBIECTIV al postului de televiziune ACTUALITATEA TV a fost gazda unei interesante radiografii a problemelor cu care se confruntă sistemul de invăţămant romanesc la inceputul noului an şcolar, la care a participat  Președintele Sindicatului Invățămant Spiru Haret Iași, dl. profesor Mirel PRISTAVU.[video]  

     
   

ŞCOLILE SPECIALE DIN ROMÂNIA, ÎN PERICOL  DE A FI DESFIINŢATE! SINDICALIŞTII PREGĂTESC UN PICHET DE PROTEST LA MINISTERUL EDUCAŢIEI!

     
 

         "Închipuiţi-vă ce ar însemna să fie copii nevăzători, copii surdomuţi, cu deficienţe locomotorii, cu ADHD, integraţi în învăţământul de masă. Ar aduce multe necazuri copiilor din învăţământul de masă, apoi faptul că nu este pregătită resursa umană din învăţământul de masă, să-i primească pe aceşti copii şi se mai pune şi problema bazei materiale specifice pentru educarea lor."[...]

Mirel Pristavu, preşedintele Sindicatului Învăţământ Spiru Haret Iaşi.

     
   

TĂIERI SALARIALE IN EDUCAȚIE: IATĂ MOTIVUL! [video]

   

 

 

     Președintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iași, dl. profesor Mirel PRISTAVU s-a aflat in seara zilei de 17 aprilie 2018 in studioul emisiunii In obiectiv la postul de televiziune ACTUALITATEA TV, vorbind telespectatorilor despre noua salarizare a personalului didactic, didactic auxiliar și nedidactic, despre motivele diminuării venitului net lunar al unor angajați din sistemul de invățămant.[video]

     
   

PROFESORII NU-ȘI VOR PRIMI SALARIILE INAINTE DE PAȘTE!

   "Salariile bugetarilor au anumite etape. După ce se lucrează un stat de personal, se trimite la aprobare la ordonatorul județean de credite, după care se face statul de plată care stă intr-un program al Ministerului de Finanțe. Timpul efectiv pentru a parcurge aceste etape este foarte scurt. Paștele cade pe data de 8, iar prin Codul Muncii se știe că cei care au zi de salariu in weekend, banii se plătesc in ultima zi lucrătoare "[...]

 Mirel Pristavu, Președintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iași.

     
   

COMUNICATUL  SINDICATULUI INVĂŢĂMANT SPIRU HARET IAŞI
Nr. 18 din 07.02.2018

 

    Sindicatul Invăţămant SPIRU HARET Iaşi, analizand cu maximă atenţie efectele aplicării in sectorul invăţămant a Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, precum şi reglementările fiscale intrate in vigoare la 01.01.2018, face următoarele precizări:
        1. In sistemul de educaţie niciun venit salarial nu scade incepand cu 01 ianuarie 2018;[...]

     
   

COMUNICATUL FSE "SPIRU HARET" din 29.01.2018

 

 Federația Sindicatelor din Educație  s-a retras astăzi din toate structurile de dialog social de la nivelul Ministerului Educației Naționale pană la momentul in care instituția va ințelege că un dialog social real presupune transparență, comunicare, discuții de pe poziții de egalitate și parteneriat.[...]

     
   

SCRISOAREA DESCHISĂ A FSE SPIRU HARET DIN 24 IANUARIE 2018

 

             Doamnelor și domnilor politicieni,
          Ne adresăm dumneavoastră, tuturor celor care ați ocupat și ocupați funcții de decizie in această țară, deoarece, indiferent de culoarea politică, prin hotărarile luate in ultimii 28 de ani cu privire la soarta invățămantului romanesc aţi declanşat și mențineți un proces de degradare continuă a acestui sistem!
          Consiliul Național al Federației Sindicatelor din Educație "SPIRU HARET", intrunit in ședință extraordinară, vă atenționează, in mod public, [...]

     
   

SISTEMUL BUGETAR DAT PESTE CAP LA INCEPUT DE AN!

 

       Invitatul emisiunii IN OBIECTIV din data de 10 ianuarie 2018, a postului de televiziune ACTUALITATEA Pașcani,  a fost preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, prof. Mirel Pristavu. Telespectatorii au avut posibilitatea de a fi informați despre multitudinea de probleme cu care se confruntă angajații din sistemul de invăţămant romanesc, dar și despre  efectele perverse generate de decizia ministerului ca, incepand cu luna ianuarie a acestui an, plata salariilor să se facă pe data de 14 a fiecărei luni, după luna incheiată.[video]

     
   

ZIUA DE SALARIZARE IN SISTEMUL DE INVĂȚĂMANT VA FI PE DATA DE 14

 

    "Incepand cu luna ianuarie, plata salariilor in sistemul de invățămant va fi pe data de 14, a fiecărei luni, după luna incheiată. Este o decizie a Ministerului in colaborare cu Ministerul de Finanțe prin care, in baza legii salarizării care a fost promulgată și se aplică incepand cu luna ianuarie, datele de salarii ale angajaților din sistemul bugetar vor fi aceleași cu ale ordonatorului principal de credite. Incepand cu luna ianuarie salarizarea din sistemul de invățămant nu mai este prin consiliile locale, ci este prin ministerul Educației."[...]

     
   

19 NOIEMBRIE 2017 - ZI  DE BILANȚ PENTRU SINDICATUL INVĂȚĂMANT SPIRU HARET  IAȘI [video]

COMUNICAT  DE PRESĂ

 

       Sindicatul Invăţămant SPIRU HARET -  Iași a organizat și desfășurat in data de 19 noiembrie 2017, in sala de festivități a Liceului Special MOLDOVA din Targu Frumos un amplu eveniment :  Conferința  județeană  de  dare de seamă și alegeri, precum și sărbătorirea personalului  din invățămant care s-a pensionat in anul 2017.

      Evenimentul a debutat cu intonarea imnului de stat și a imnului  Sindicatului Invăţămant  SPIRU HARET -  Iași. Președintele Mirel Pristavu a avut  un cuvant de deschidere care a reliefat activitatea sindicatului din ultimii patru ani, evidențiind atat demersurile sindicatului pentru obținerea drepturilor membrilor de sindicat, cat și activitatea desfășurată de compartimentului juridic al sindicatului județean și național in caștigarea drepturilor in instanță a personalului din invățămant.[...]

     
   

CREŞTERI DE APROXIMATIV 50% PENTRU PERSONALUL DIDACTIC IN 2018

         "De la 1 ianuarie 2018, intregul sistem bugetar intră pe o creştere salarială de 25%. Este foarte adevărat că din aceşti 25%, pe net, angajaţii din sistemul bugetar vor simţi o creştere reală, in buzunar, de aproximativ 3,4 %, combinat şi cu scăderea impozitului pe venituri, de la 16% la 10%. Dacă intregul sistem bugetar rămane cu această creştere, trebuie să spun că pentru sectorul educaţie, de la 1 martie 2018, va fi o creştere de 20% pe brut, prevăzută in legea 153."[citeste]
     
   

SINDICALIŞTII DIN INVĂŢĂMANT AMANĂ PROTESTELE!

           "Au fost mai multe intalniri in lunile august şi septembrie cu ministrul Educaţiei Naţionale, cu ministrul muncii şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea. Am obţinut garanţii precum că legea 153 va fi aplicată şi că nu vor fi scăderi, ci creşteri salariale, urmand ca aşteptările noastre să se finalizeze odată cu proiectul de buget pentru 2018. Am primit asigurări că in bugetul anului 2018 vom vedea sumele aferente creşterilor salariale prevăzute de legea 153."[citeste]
     
   

11 Septembrie 2017: CLOPOȚELUL A SUNAT! CE iI AȘTEAPTĂ PE ELEVI ȘI PROFESORI

         Din nou la scoala! Un nou an scolar a debutat astazi, cu probleme vechi si noi ale sistemului educational. Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, prof. Mirel Pristavu, s-a aflat din nou in studioul emisiunii IN OBIECTIV al postului de televiziune ACTUALITATEA, punctand pentru telespectatori realitatile dureroase generate de problemele multiple cu care se confruntă şcoala romanească la inceput de drum.[video]
     
   

EXAMENE AMENINȚATE DE PROTESTE! PROFESORII SECĂTUIȚI DE PROMISIUNI!

 

      Aflat  in studioul postului de televiziune ACTUALITATEA, in cadrul emisiunii IN OBIECTIV din seara zilei de 12 iunie 2017, Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, prof. Mirel Pristavu,  a adus clarificări suplimentare asupra nemultumirilor membrilor nostri de sindicat generate de nerespectarea promisiunilor electorale ale actualului guvern, dar si a riscurilor  pe care le presupune o greva organizata in pripa .[video]

     
   

VA FI SAU NU VA GREVA INAINTE DE EVALUARILE SCRISE DE LA BACALAUREAT?

 

       "Vreau să remarc faptul că noi am avut o situație de genul acesta in urmă cu cațiva ani, cand am făcut referendum. Dacă atunci, dorința de participare la grevă era de doar 2,73%, acum a crescut la aproape 50%. Tensiunile se acumulează și este foarte posibil ca in următorul an școlar să marșăm pe niște forme de protest care să blocheze intregul sistem educațional. Deocamdată suntem in situația să nu putem declanșa la nivel național, nicio formă de protest."[...]

     
   

INVĂŢĂTORII NU VOR MAI FACE ORELE DE EDUCAŢIE FIZICĂ

 

         "In sfarşit, una dintre marile probleme ale Iaşului s-a rezolvat. Delegaţia Inspectoratului Şcolar care a plecat la Minister, săptămana trecută, a obţinut 185 de norme didactice pentru predarea orelor de Educaţie Fizică de la ciclul primar, de către profesori de specialitate. Incepand cu anul şcolar 2017-2018, orele de Educaţie Fizică de la ciclul primar, vor fi predate de profesorii de specialitate. Sunt 185 de norme in plus pentru judeţul Iaşi"[...]

     
 

NOUTĂȚI ȘI AȘTEPTĂRI IN EDUCAȚIE PENTRU  ANUL 2017

     Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, prof. Mirel Pristavu, s-a aflat in această seară (19 ianuarie 2017) in studioul postului de televiziune ACTUALITATEA. In cadrul emisiunii IN OBIECTIV au fost aduse clarificări  legate de ambiguităţile din sistem, de situaţia conducerilor unităţilor şcolare, dar şi aspecte legate de salarizare, de pregătirea elevilor.[video]

     
 

LUNI DE PROTESTE PENTRU CRESTERI SALARIALE

      "Această creştere salarială, in medie, aşa cum este ea anunţată, inseamnă puţin dintr-o reparaţie morală. Pentru un coleg care caştigă 1.200 _ 1.300 de lei, salariul va creşte pană la aproximativ 1.500 de lei. Efortul bugetar nu este unul semnificativ. Toate guvernele au vehiculat teoria fondurilor şi bugetelor inexistente, dar este o teorie care nu stă In picioare. In condiţiile in care in ţara asta s-a furat şi continuă să se fure, inseamnă că bugetul Romaniei este suficient."[...]Prof. Mirel Pristavu, Presedintele S.I.S.H. Iasi

     
 

FESTIVITATEA DE PREMIERE A PROFESORILOR IEȘIȚI LA PENSIE[video]

 

        Festivitate de premiere a membrilor Sindicatului "Spiru Haret" din județul Iași. 29 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic au fost sărbătorite și premiate de către sindicatul din care fac parte. Pentru ei a avut loc și un program artistic.[foto]  Emoțiile au fost pe tot parcursul evenimentului de premiere, iar unii profesori au luat și cuvantul și au vorbit despre anii petrecuți in școală, la catedră și mai ales bucuria avută atunci cand elevii lor[...]Lista cadrelor premiate [...]

     
 

 ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI
FESTIVITATEA DE PREMIERE A PROFESORILOR IEȘIȚI LA PENSIE

     Invitatul emisiunii Oameni ai locului de la postului de televiziune ACTUALITATEA,  din seara zilei de 6 octombrie 2016, a fost Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, domnul profesor Mirel Pristavu, vorbind despre problemele  cu care se confruntă invăţămantul romanesc in noul an şcolar. [video]

     
 

Manuale gratuite pentru elevi, din această toamnă. Sindicatul "Spiru Haret" face precizări

  "Știrea că toți elevii vor avea manuale școlare gratuite in noul an școlar mi se pare de nepus in practică avand in vedere ce s-a intamplat in ultimii ani cu Ministerul Educației Naționale care a promis de fiecare dată aceste manuale gratuite și in nici intr-un an nu a realizat acest lucru".  [citeste]

     

 

1 IUNIE 2016

SINDICATELE DIN INVATAMANT PROTESTEAZA FATA DE NOUA LEGE A SALARIZARII ! [foto]

  • Proteste de amploare in Capitală: Mii de profesori nemulţumiţi de salarii, in marș spre Cotroceni[...]

  • Miting 1 iunie 2016 - 10.000 de sindicalisti din educatie vs guvernul Ciolos [video]

  • Mii de profesori au protestat in Capitală, nemulţumiţi de creşterile salariale propuse de Guvern [...]

 

     
 

Protest impotriva grilei de salarizare![foto]

   Astăzi, 20 aprilie 2016 a avut loc un protest de amploare in fata prefecturii Iasi, la care au participat sindicaliștii din invațamant, sanatate, protecția copilului, administrație publica. [citeste] [alte articole]
     
 

NOILE PLANURI CADRU

         Președintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iași, dl. profesor Mirel PRISTAVU s-a aflat in  seara zilei de 14 aprilie 2016 in studioul emisiunii Oameni ai locului la ACTUALITATEA TV, vorbind telespectatorilor despre reactia federatiilor sindicale fata de  noile planuri cadru si despre noua Lege a Salarizarii.[video]
     
 

NOUTĂȚI IN EDUCAȚIE  [video]

       Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, domnul profesor Mirel Pristavu, s-a aflat din nou in studioul postului de televiziune ACTUALITATEA, in cadrul emisiunii Oameni ai locului din seara zilei de 28 ianuarie 2016, avand ca tematică de discuţie propunerile pentru noul plan cadru pentru ciclul gimnazial. [video]

     
 

  BILANȚUL INVĂȚĂMANTULUI ROMANESC PE ANUL 2015   

             Invitatul emisiunii Oameni ai locului de la postul de televiziune ACTUALITATEA,  din data de 17 decembrie 2015, a fost Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, profesor Mirel Pristavu. Domnul Preşedinte a făcut un bilanţ al luptei sidicale pentru anul curentul. A prezentat de asemenea, problemele  cu care s-a confruntat invăţămantul romanesc pe parcursul anului 2015, dar şi o serie de previziuni pentru anul 2016.[video]

     
 

           Președintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iași, dl. profesor Mirel PRISTAVU s-a aflat in  seara zilei de 13 nov. 2015 in studioul emisiunii Oameni ai locului la ACTUALITATEA TV, vorbind telespectatorilor despre situaţia din şcoli, despre realităţăle muncii sindicale, despre munca sindicală neorganizată, despre stadiul proceselor deschise de organizaţia noastră sindicală.[video]

     
     
           Zi festivă pentru dascălii care anul acesta au incheiat activitatea de la catedră. Au fost felicitați in cadrul unui eveniment menit să le arate toată aprecierea și respectul pentru tot ce au intreprins in zeci de ani ca formatori ai multor generații de copii.[citeşte mai mult][video] [galerie foto]
     
      Sindicatul Invăţămant SPIRU HARET - Iaşi vă aduce la cunoştinţă că marţi, 6 octombrie 2015, intre orele 13.30 - 16.00, o delegaţie a sindicatului nostru, condusă de domnul preşedinte Mirel Pristavu a avut a doua rundă de discuţii (prima fiind pe data de 16 septembrie) cu reprezentanţii Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice pe probleme punctuale ale judeţului Iaşi.[citeşte mai mult]
     
     Invitatul emisiunii Oameni ai locului a postului de televiziune ACTUALITATEA,  din seara zilei de 14 septembrie 2015, a fost Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, domnul profesor Mirel Pristavu, vorbind despre problemele  cu care se confruntă invăţămintul rominesc la inceput de an şcolar. [video]
     
            Domnul profesor Mirel Pristavu, preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi,  s-a aflat din nou in studioul postului de televiziune ACTUALITATEA prezentand o amplă radiografie a situaţiei actuale din invăţămant, a problemelor multiple cu care se confruntă şcoala romanească la sfarşit de an şcolar. [video]
     
              Preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, prof. Mirel Pristavu, s-a aflat in această seară in studioul postului de televiziune ACTUALITATEA. In cadrul emisiunii au fost discutate ambiguităţile legate de situaţia orei de religie, dar şi aspecte legate de pregătirea elevilor pentru integrarea in societate. [video]
     
 

      Profesorii pensionari vor primi duminică premii și flori din partea sindicatului "Spiru Haret", in cadrul unei festivități ce va avea loc la sala de la Primăria din Pașcani. In cadrul evenimentului va avea loc și o dezbatere despre schimbările din invățămant la care vor participa și invitați de seamă.[citeşte mai mult]

     
 

             Invitatul emisiunii IN OBIECTIV din data de 19 ianuarie 2015 de la postului de televiziune ACTUALITATEA,  a fost preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, prof. Mirel Pristavu. Telespectatorii au avut posibilitatea de a afla o serie de probleme grave cu care se confruntă invăţămantul romanesc.[video]

     
      Intr-un interviu acordat postului de televiziune Actualitatea, preşedintele Sindicatului Invăţămant Spiru Haret Iaşi, prof. Mirel Pristavu, a prezentat problemele cu care se confruntă membrii de sindicat din unităţile şcolare ale judeţului Iaşi, precum şi o serie de acţiuni ale sindicatului nostru pentru anul 2015.[video]          
     
   Profesorii din judetul Iasi, care au obținut in instanță decizii definitive și irevocabile pentru achitarea drepturilor salariale anulate in 2008, iși vor primi banii pană la sfarșitul săptămanii viitoare.
Membrii Sindicatului "Spiru Haret" vor primi un cadou in semn de respect pentru activitatea școlară din acest an.[citeşte]
     
  Ca in fiecare an, Sindicatul Invățămant "SPIRU HARET" duminică, 12 oct. 2014, a organizat un final de carieră emoționant pentru membrii săi aflaţi la sfarşit de carieră, cadre  didactice şi nedidactice,  filiala Iași a instituției  pregătind-le  o frumoasă ieșire la pensie.[vizualizare]
     
 

Veste buna pentru zeci de profesori care sunt afiliati Sindicatului de Invatamant "Spiru Haret"

 Acestia isi vor primi banii privind dobanda pe care statul roman trebuie să o plătească salariaţilor. Această dobandă reprezintă neplata la timp a drepturilor băneşti caştigate pe Legea 221/2008, in baza căreia s-a făcut salarizarea in perioada oct. 2008 - dec. 2009.[citește]

 

     
 

Profesori nemultumiți in fața Parlamentului

    20 de profesori din zona oraselor Targu-Frumos, Harlau si Pascani si reprezentanti ai Sindicatului de Invatamant Spiru Haret Iasi, au pichetat astazi, 04 noiembrie a.c., Palatul Parlamentului din Bucuresti.[citeşte mai mult]

 

     
  "Sindicatul de Invățămant SPIRU HARET organizează pe 12 octombrie la Targu Frumos, la sala de festivități a Liceului Special Moldova o sărbătoare dedicată colegilor noștri care s-au pensionat in acest an 2014[...] Invitați  președintele Marius Ovidiu Nistor și secretarul general Tudor Spiridon.".[citeşte]
     
   

COMUNICAT

   

 
Duminică, 12 octombrie 2014, orele 10,00, Sindicatul Invăţămant "SPIRU HARET" - Iaşi organizează festivitatea de premiere a angajaţilor din educaţie care s-au pensionat īn anul 2014.
Festivitatea va avea loc la Liceul Special MOLDOVA din Tg. Frumos, Judeţul Iaşi, după următorul program:
- orele 9,30 - 10,00: primirea participanţilor;
- orele 10,00: spectacol dedicat colegilor din sistem care s-au pensionat in anul 2014;
- orele 10,30: festivitatea de premiere
- orele 11,30: şedinţă de lucru cu liderii de sindicat din unităţile şcolare ale Sindicatului Invăţămant SPIRU HARET Iaşi.
Participă la şedinţa noastră din partea federaţiei prof. Marius Ovidiu Nistor - preşedinte şi prof. Tudor Spiridon - secretar general;
- orele 13,00: şedinţă de Birou Executiv.
La această festivitate vor fi premiaţi un număr de 25 de colegi din educaţie, membri de sindicat ai sindicatului nostru.
Sunt invitaţi reprezentanţi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, directori de unităţi şcolare, alte personalităţi.
 

   

 PREŞEDINTE,
Prof. Mirel PRISTAVU

     
 

   Preşedintele S.I.S.H. Iaşi despre problemele actuale din educaţie

    Intr-un amplu interviu acordat postului de televiziune Bit tv, preşedintele S.I.S.H. Iasi, prof. Mirel Pristavu face o radiografie a  problemelor actuale din sistemul romanesc de invăţămant. [video]

 

     
     
 
 

Home | Despre noi | Conducere | Membri | Legislatie | Calculator | Procese | Consultatii juridice | C.A.R. | Galerie foto

 2013-2023 S.I.S.H. Iaşi. Toate drepturile rezervate. Questions or problems regarding this web site should be directed to admin@sindicatulinvatamantspiruharetiasi.ro.
Rezoluţia recomandată: 1280x1024. Au fost contorizate 997 005 vizite, incepand din 24.07.2013. Last modified: 10/24/23.